10 оригинални сериала

май 01, 2016

Здравейте хора  и Христос Воскресе!
 (Лично аз съм атеист, но за всички които не са.)

В днешно време много от сериалите,които биват излъчвани се препокриват и се клишират взаимно. В което няма нищо лошо, докато в един момент не ти писне да ги гледаш и искаш нещо различно. Ето 10 сериала от мен, които са различни:
1. Orphan black -  Започвам с този, защото наистина е интересен и оригинален. Общо взето сериалът започва с главната героиня (изиграна от Татяна Маслани), която  става свидетел на самоубийството на една жена, която оставя чантата и обувките си на перона. Отивайки да вземе нещата на жената, забелязва, че двете изглеждат по един и същ начин. Тя започва да търси защо това е така и се сблъсква с доста отговори, които дори не е подозирала. Има четири сезона(четвъртия се излъчва в момента). Не е популярен сериал, което аз смятам за изненадващо и едновременно много успокояващо. За разлика от по- популярните сериали, 4 сезон изобщо не е блудкав или скучен, а даже вдига летвата.  Факта, че даже трябва да чакам цяла седмица за епизод, ми разбива сърцето. *guilty pleasure № 1*


2.Under the dome- Този,както и следващия са базирани на книги. Специално този е правен на основата на едноименният роман на Стивън Кинг" Under the dome". Сериалът има 3 сезона,като 3 в момента се излъчва. Гледала съм целият първи сезон и половината от втори и не е нещо, което го има в някой друг сериал. Все пак говорим за  Стивън Кинг, книгите му са всичко друго, но не и обикновени.
3.The 100- Стоте напоследък стана много известен, в което нямаше да има нищо лошо, ако с известността си доста сериали не ставаха боклуци и половина. Първи сезон на сериалът, започва с изпращането на група тиинейджъри(живеещи в космоса на Арката тъй като тя умира), на земята за да се провери дали тя е все още радиоактивна. Смята се, че на земята няма живот и че даже след 100 годи тя все още не е за обитаване, но със слизането се оказва, че на земята има хора, оцелели и приспособили са се към радиацията. От там се започват войни, умира хора и водачката на тези от космоса- Кларк() се влюбва в кралицата на земляните- () *и са ужасно сладки*. Сериалът след това се върти около няколко други основни теми, като накрая Арката няма повече кислород/храна да оцелеят хората в нея, почти всички хора слизат на земята, а другите се разбиват в последствие в нея. Сериалчето е готино, със сигурност ще остане списъкът ми с guilty pleasures, независимо от какво ще стане и колко няма да ми се иска да го гледам.
4.Black mirror-Действието тук се върти около днешното общество, специално за последиците от новите технологии.  Сериалът е доста мрачен, но и доста реален. Също така всеки епизод има различен сюжет, актьори дори реалност, но всички показват начина, по които живеем в днешно време. От началото получи доста отрицателни мнения, но в последствие набра популярност, най-вече в Америка.Сериалът е доста силен, с доста явно послание.Има общо 7 епизода и 2 сезона, като ще има и 3 сезон, направен от Нетфликс.

5. Doctor who-  Класика особено в британските сериали, тъй като се излъчва от 1963 година. Всеки, които обича пътуване във времето би го харесал. В началото е доста странен, но това се компенсира с това, че в сериала има от всичко (plot-twist-ове,малко хорър, любов). Въпреки че е много популярен, той продължава да има високо харесване и гледане. 

6. 12 monkeys-  Това е пост- апокалиптичен сериал, включващ машина за пътуване във бъдещето и болст, която може да убие цялото население. Общо взето, главният герои(Арън Станфорд) тук се опитва да отиде в миналото и да предотврати даже мисълта за създаване на тази болест. В последствие се разбира, че има и организация наречена "the 12 monkeys", които са отговорни за тази болест и искат да убият всичките тези хора. Сериалът е интересен, макар че малко бавно, според мен, се развива действието. Има само 2 сезона, като втория започна средата на миналия месец.

7.Orange is the new black- Това е едно готенко и забавно сериалче, въртящо се около един женски затвор. Главната героиня(Тейлър Шилинг) влиза в него, защото я хващат да пренася наркотици заради гаджето и. Лично мен през всичките 5 сезона, ме дразнеше наивността и глупостта и, но тя може и да се пренебрегне, защото след 1 сезон вече не е толкова центрирано действието върху нея. Има много лесбийски двойки, секс и е сравнително циничен сериал.Сравнително популярен е и в момента се прави 6-ти сезон (даже мисля,че края на този или другия  месец го пускат). Има огромен актьорски състав,които е невероятен. Базиран е на книга също така. 


8. Stitchers- Разказва се, за Кристен(Ема Ища), която бива привлечена от тайна правителствена организация, разследваща смъртни случаи, чрез разглеждане на спомените им. Кристен е избраната, тъй като страда от състояние не позволяващо и да се привърже към някого или изобщо да чувства нещо.. Като цяло е интересен. Има доста неща, които се случват, а ти не подозираш за тях. Така че елемента на изненадата е водещ тук. Не е нещо, което аз лично съм гледала преди, така че очаквам доста за нататък. В момента тече 2 сезон.


9.You're the worst- Това е романтична комедия. Като различното от повечето такива е факта, че нито един от двамата във връзката- Джими (Крис Гере) и Гретчен (Айа Каш) не искат да са във връзка.  И двамата са груби, егоистични и със само един приятел. Те се гордеят с факта, че са така и в момента, в които започват да приличат на други двойки се плашат до смърт.В момента върви 3 сезон, доколкото знам. Сериалчето е сладко и със сигурност, ще успее да ви накара да се ухилите в някои момент, заради непредсказуемостта и искреността в него. 

10. Eye candy- Нещо, което винаги казвам за този сериал, като се опитвам да накарам някого да го гледа, е "Като малки сладки лъжкини е, само че по- интересен, по-малък и по- бързо се развива действието." Първото нещо, за което искам да ви предупредя преди да се захванете с този сериал е че няма 2 сезон. Има само 10 епизода, като последния е доста предвидим, там обаче се заражда и въпроса за 2 сезон, защото се повдига темата от началото на сериала. Иначе е много интересно криминално сериалче. Сестрата на главната героиня- Линди(Виктория Джъстис) бива отвлечена и тя тръгва да я търси, знаейки че може вее да е късно. Накарана обаче от най- добрата се приятелка, си прави профил в приложение за онлайн срещи, със уловката че един там убива, търсейки перфектната и намирайки я в лицето на Линди. Сюжета е интересен и оригинален най-вече, но пак повтарям не се привързвайте ако решите да го гледате, защото са само 10 епизода.*crying*

*В този списък, няма нито един от по- популярните сериали, които всички сме чували и гледали до някъде. Това е , защото лично на мен ми втръсна да гледам нещо в порядъка на 4-5 сезона и в един момент да го направят на пълна боза. Друга причина е, че има много хубави сериали, които просто не получават вниманието, което им се полага, а биват спирани заради ниското гледане( Eye Candy). В случай, че сте гледали нещо от по-горните сериали или искате да добавите нещо, не се притеснявайте да коментирате. ^- ^*

You Might Also Like

0 коментара